Effektive løsninger med Office 365 og nyt servermiljø fører til flere ressourcer

Efter en dialog med MultiHouse omkring Microsoft Office 365 og hosting med egne servere, fandt Yding Grønt frem til at det var MultiHouse, der gav den største økonomiske fordel sammenholdt med kvalitet og kompetencer.

Den perfekte timing til at indføre nye servere

I 2014 indgik Yding Grønt et samarbejde med MultiHouse og købte to redundante servere samt Microsoft Office 365 Midsize Business.  Timingen med MultiHouse passede perfekt sammen med at Yding Grønt havde behov for et nyt IT system til en sikker og stabil drift.  

”Det server system vi havde, var gammelt, og der var tiltagende problemer og specielt året forinden udskiftningen blev problemet bare værre og værre. Situationen er jo den at vi putter mere og mere ind, så kravene bliver større og større, men det vores server ydede blev mindre”, fortæller den administrerende direktør Søren Flink Madsen.  

Da Yding Grønt er placeret på landet var det primært tanken om, at have serverne i eget hus, der gjorde en forskel. Alle programmer og filer er placeret og synkroniseret på begge servere på to forskellige lokationer, så i tilfælde af problemer på den ene server, kan de altid skifte til den anden. Direktøren forklarer:

”Vi kører i døgndrift, så det dur ikke at koble serverne helt af. Med de nye redundante servere opnår vi nu en bedre hastighed og vi får en mere sikker drift i forhold til tidligere IT-system”.

Fornemmelsen af gode kompetencer og sparring

De faktorer der var afgørende, for at Yding Grønt valgte MultiHouse IT-partner til samarbejdspartner, opstod allerede fra første interaktion.  

”Menneskerne var grunden til at vi valgte MultiHouse”, fortæller direktøren Søren Flink Madsen, og uddyber: ”både ved den første dialog med den salgsansvarlige fra MultiHouse og de teknikere, der var bag, fik vi en rigtig god fornemmelse af, at kompetencerne var i orden. De vidste hvad de havde med at gøre”. Afsluttende forklarer han, at det endelige valg altså blev taget ud fra en samlet vurdering ud fra mennesker, kvalitet og pris.  

Det hele afhænger af den menneskelige relation, når man arbejder med komplekse problemstillinger. ”Når man er et stykke væk fra brugeren, så handler det om den dialog og kommunikation man har for at løse eventuelle udfordringer og problemer”, forklarer Gert Borg, der er ansvarlig for kvalitet og udvikling ved Yding Grønt 

Løsningsfordele for Yding Grønt

 • Fastpris aftale på IT driften
 • Økonomisk fordel med Office 365 Exchange og 5 Office Pro Licenser til hver bruger
 • Ingen bekymring om IT-driften, backup, serveropdatering
 • Med redundant server setup er vi sikker på altid at kunne anvende vores IT løsning
 • Adgang til døgnsupport

Office 365 løsninger indikerede fremadrettede muligheder

En årsag til at Yding Grønt valgte Microsoft Office 365 med bl.a. online Exchange og 5 Microsoft Office Pro Licencer pr. bruger var, at de ved MultiHouse kunne få den samlede pakke billigere end på traditionel licens betingelser. Der var derfor være en stor økonomisk fordel med en besparelse på imellem 30-40.000 kr. om året.   

”Jeg mener det er den rigtige beslutning, fordi de online Office 365 løsninger indikerede de fremadrettede muligheder. Man oplever at der sker en sammensmeltning mellem Skype og Lync til Skype Business osv.”, fortæller Gert Borg. 

Den salgsansvarlige fra MultiHouse forklarer også, at det dog kan være svært for virksomhederne at se værdien ved Office 365 programmerne, fordi mange virksomheder ikke kan se, hvad de skal bruge de forskellige programmer til. Det er derfor en stor fordel for virksomhederne, at de kan benytte sig af en gratis prøveperiode. På den måde kan virksomheden finde frem til de produkter, der giver størst værdi for virksomheden.  

Gert Borg tilføjer hertil, at MultiHouse har tilført mere værdi til forretningen ved at være en god sparringspartner: ”Det har været godt med kvalificerede input fra MultiHouse i forhold til udviklingen og hvordan Yding Grønt kan gøre brug af de muligheder, der er i Office 365”. 

Support til fast pris skaber tryghed

Yding Grønt har ikke ressourcer og kompetence internt til selv at sikre at backup virker, support serverene og besvare spørgsmål på IT området mv. Derfor var MultiHouse konceptet, der går ud på at betale en fast pris pr. måned for alt IT service, tiltalende.  

"Med en support løsning udenfor huset har vi også adgang til en hel IT afdeling med ekspertise, dette videns niveau vil vi også kunne benytte os af. Da vi næsten hele døgnet har folk på arbejde er det en tryghed at MultiHouse har en døgnsupport ordning, så vi altid kan få fat i en IT ekspert".  

Direktøren hos Yding Grønt forklarer yderligere, at de dog lige har skulle vende sig til ikke at have en IT-medarbejder i huset.  

Tid til kerneforretningen

Direktøren er især tilfreds med, at de nu kan koncentrere sig om deres kerneforretning med at producere salat. Serverne fra MultiHouse og Office 365 Exchange er for Yding Grønt nu bare et redskab til at den daglige drift fungere upåklageligt.   

”Vi bruger ikke tid og ressourcer på det tekniske og systemmæssige, fordi det virker og hastigheden kører godt. Det positive hertil er, at det heller ikke fylder noget. Vi stiller jo nogle krav og har nogle forventninger og langt de fleste af de forventninger og krav er i den grad blevet opfyldt”, sammenfatter Søren Flink Madsen afsluttende.

Om Yding Grønt

Yding Grønt beskæftiger i dag imellem 40-60 ansatte afhængig af sæson. Produktionen er spæde salatblade eller babyleaves i flere varianter på i alt 170 hektar jord, svarende til 350 fodboldbaner. Produkterne afsættes til detailhandlen og cateringsektoren i Danmark og udlandet. 

Det bruger Yding Grønt MultiHouse til:

 • Indkøb af servere, PCer
 • Fast prisaftale på konsulent- og support ydelser
 • On-Premise support
 • Total serverdrift incl overvågning
 • Brugersupport og IT-service hos Yding Grønt
 • Backup overvågning
 • Support på Tablet / SmartPhone
 • Trådløs netværk mv.
 • Software:
 • Office 365 Midsize Business
 • Windows Server 2012 R2
 • VMware
 • Linux OwnCloud - fildeling
 • Antivirus på lokale PCer