Gnidningsfrit skifte fra inhouse til hostet serverløsning

Betænkelighederne ved at skifte fra inhouse servere til en hostet serverløsning i et datacenter forsvandt efter en overbevisende dialog med MultiHouse. Dialogen var med til at skabe tryghed om at det var det rigtige valg for Duelco.

Betænkelighederne ved at flytte i datacenter er væk

Jan Tønder, der står for den tekniske support og IT hos Duelco, fortæller at det var et stort spring for Duelco at gå fra inhouse til en hostet serverløsning. Det har tidligere været oplagt selv at vedligeholde serverdriften og i 2012 overvejede de at skifte til hosting, men valgte alligevel igen en inhouse serverløsning. Det lå dog i kortene at de på et tidspunkt skulle skifte driften af deres IT i et hostingcenter. I januar 2015 faldt valget så på en hostet serverløsning hos MultiHouse i Aarhus. 

"Vi havde betænkeligheder ved at flytte i datacenter på grund af hastighedsdelen. Vi har to afdelinger. Den ene i Aalborg og den anden i Sønderborg. For år tilbage har vi kort prøvet en hostet løsning ved vores gamle IT-leverandør, hvor hastigheden ikke var overbevisende og vi flyttede derfor alle servere tilbage til vores Sønderborg afdeling", forklarer Jan Tønder, og uddyber:

"Men ved at få hostet support har vi nu ingen problemer med at få en hurtig support. Men det med at have data eksternt i stedet for internt, der var betænkelighederne også om vi kunne være sikre på, at der blev lavet ordentlig og sikker backup mv. Men vi har nu fået bekræftet vores forhåbninger og forventninger om, at det bare kører i MultiHouse hostingcenter". 

Problemfri oplevelse ved overflytningen af data

Overflytningen af data til de nye servere er foregået parallelt med at Duelco er gået fra deres gamle løsning. Jan Tønder fortæller, at der selvfølgelig var en bekymring om at data går tabt, men at det har været en problemfri oplevelse at flytte til det danske datacenter MultiHouse.

”Vi har haft færre problemer med at skifte over til MultiHouse, end da vi selv skiftede server inhouse. Det har noget at gøre med, at MultiHouse ved hvordan det skal gøres og det er deres force. Udfordringerne kommer man i forkøbet og har været bevidst omkring dem, hvorfor vi ikke har oplevet nogen problemer, som da vi i 2012 skiftede til egen inhouse server”. 

Flere fordele ved hostet server løsning

Duelco har bemærket, at der klart er to afgørende fordele ved en hostet server løsning; hurtigere responstid og sikker backup. Før i tiden var der nogle gange for lang responstid når der var problemer på driften, eksempelvis når de ikke kunne komme på Citrix. Det betød at medarbejderne ikke kunne arbejde. Det kan de nu undgå i fremtiden med en MultiHouse hosting løsning.

”Den ene fordel er, at vi har et support nummer til MultiHouse, så der er hurtigt responstid og så får de hurtigt systemet op at køre igen, hvis noget driller eller der er nedetid.  Den anden fordel er backup delen. Alle problematikker omkring backup vil vi gerne være fri for og det bliver vi ved en hostet løsning”, begrunder Jan Tønder fra Duelco.    

Overbevisende tryghed - mere end en god referenceliste

Duelco har to afdelinger – den ene i Sønderborg, hvor de havde serverne, og den anden i Aalborg, hvor backup var placeret. De har i processen dog taget beslutningen om valget af datacenter ud fra andre vigtigere bevæggrunde end lokationen.

”Det er rart at MultiHouse ligger i Jylland, men det er den kompetente dialog, der gjorde at MultiiHouse var den ideelle partner for os. De har skabt tryghed ved at overbevise os om, at de er meget kompetente inden for deres branche og så har de en god referenceliste”, fortæller Jan Tønder, og uddyber desuden at:

”Dialogen var baseret på, hvordan konstellationen passer bedst ind i vores IT-miljø. På samme tid blev vi præsenteret for MultiHouse, der inkluderede en rundvisning ned til serverne. ” 

MultiHouse har de optimale ressourcer

Duelco havde også været i dialog med deres daværende server leverandør, der stod for inhouse serveren, men ressourcerne hos MultiHouse var mere optimale for en fremadrettet hostet serverløsning.  

”Vi bliver ikke kun guidet godt igennem fra den del med inhouse til hostet løsning, men vi bliver også opmærksomme på at prioritere andre områder som f.eks. data- og IT-sikkerhed”

Afsluttende fortæller Jan Tønder, at det derfor er meget sandsynligt, at de vil anbefale andre virksomheder at benytte sig af MultiHouse IT-partner. 

"Hos MultiHouse føler vi en tryghed ved at være i kompetente hænder, og at det har været et gnidningsfrit skifte fra inhouse til hostet løsning."

Om Duelco

Duelco er et handels- og ingeniørselskab med mere end 40 års erfaring inden for udvikling, salg og distribuering af løsninger til el- og automationsudstyr. Hos Duelco arbejdes der primært ud fra firmaets to domiciler som er beliggende i Sønderborg og Aalborg

Det bruger Duelco MultiHouse IT-Partner til:

  • Dedikeret Server Hosting:
  • Citrix, Navision, filserver, Exchange og SuperOffice CRM
  • SPLA og MOL licenser
  • Outsourcing Professionel:
  • IT drift til fastpris
  • Total serverdrift
  • Brugersupport på Citrix på fastprisbasis