Gennemgang af IT-sikkerheden medførte yderligere samarbejde

Dronninglund Gymnasium kunne godt tænke sig, at lave noget for deres elever, som havde fokus på data sikkerhed

Februar, klokken 10.55 Det er en helt almindelig tirsdag for eleverne på Dronninglund Gymnasium, eller det troede de. Lige pludselig gik internettet på gymnasiet sort, eleverne får på deres computer en meddelelse om at de er blevet hacket, alt data er blevet krypteret.
For at eleverne kunne få deres data tilbage skulle de betale en sum penge til hackerne. Korttid efter kom en melding fra Rektor, alle elever skulle mødes i fællesarealet, da der var opstået en nødsituation.

Heldigvis for eleverne var dette angreb kun et simuleret angreb lavet af Tobias E. Lauridsen fra MultiHouse IT-partner og i samarbejde med skolen. For i fællesarealet stod Tobias klar, med eksempler på hvordan det kan gå galt, hvis man ikke beskytter sin computer og mobiltelefoner.
Eleverne fik enkelte råd, som de kunne brugt til at beskytte deres computer fremadrettet.

”Det er sjældent at se eleverne sidde så stille i 40 minutter og bare lytte” udtaler Frank Olsen, IT-chef hos Dronninglund Gymnasium.

 
Tobias hos Dronninglund Gymnasium

Gennemgang af IT-sikkerhed

Det startede egentlig med at Dronninglund Gymnasium havde hyret MultiHouse til at lavet en komplet gennemgang af deres IT-sikkerhed.

”Tobias var herude og gennemgå vores systemer. Han scannede IT systemerne både indefra og udefra. Der blev også stillet en masse spørgsmål, nogen vi måske ikke var så glade for at svare på.” Forklarer Fransk Olsen
Som afslutning på den komplette gennemgang af IT-sikkerhed, fik de udleveret en rapport med trusselsvurdering og anbefalinger til fremtidige IT-sikkerheds forbedringer.

”Under gennemgang af IT sikkerheds rapporten med Tobias opstod ideen til hacker simulationen. Vi blev hurtigt enige om, at en lille forskrækkelse som denne nok ville have god effekt, så vi ikke glemmer, at ansvaret for at beskytte sine data i første omgang ligger hos os selv” udtaler Frank Olsen.

Fremgangsmåde

For at få alle eleverne til at blive inficeret, med ransomware, havde lærerne til opgave at få dem til klikke på et link, på en internetside. Dette medførte at deres computer blive inficeret med ransomware. Lærerne havde også ansvaret for, at alle elever var logget på deres computer, på et bestemt tidspunkt.

Effekten

Skolens IT-afdeling mærkede i den første stykke tid efter det falske hacker angreb, at eleverne jævnligt kom forbi og havde spørgsmål til ting Tobias havde nævnt. Nogle af eleverne blev opmærksom på, at de havde en ret dårlig IT-sikkerhed på deres computer.

Anbefaling

Frank Olsen er ikke tvivl om at han vil anbefale en komplet gennemgang af IT-sikkerheden til andre, der står i samme situation

 

Frank Olsen

Om Dronninglund gymnasium

Dronninglund Gymnasium er et forholdsvist lille gymnasium med ca. 550 elever og 50 lærer. Gymnasiet står selv for egen IT drift, med egne servere.

Det bruger Dronninglund Gymnasium MultiHouse til:

  • Komplet gennemgang af IT-sikkerhed
  • Dannelse af elever, med falsk hacker angreb

Links

Dronninglund Gymnasium

Komplet gennemgang af IT-sikkerhed